Volledig scherm
© ThinkStock

Landstede houdt hakken net droog

WEERT – Een week voor de topper tegen Donar heeft Landstede Basketbal de ongeslagen status vast kunnen houden. Maar probleemloos verliep de wedstrijd bij het puntloze Weert niet (68-72).

Twee mannen speelden een hoofdrol in het team van Herman van den Belt. Clayton Vette was in het veld briljant, met twaalf voltreffers uit dertien pogingen was hij goed voor 25 punten. J.T. Tiller deed nauwelijks voor hem onder met 23 punten.

Na een uitstekend eerste kwart (7-18) slaagden de Zwollenaren er evenwel niet in om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Sterker nog, bij rust was er weer evenwicht (29-29) en het bleef tot en met de laatste minuut spannend.

Medekoploper Donar – volgende week te gast in Zwolle – dolde rivaal Leiden in de spreekwoordelijke topper van het weekeinde (80-42). In het Theater van de Sport staat daardoor volgende week de eerste plaats op het spel.

Weert - Landstede Basketbal 68-72 (7-18 29-29 45-49).

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.