Volledig scherm
© Herman Nijman

Landstede stuurt Donar naar huis

Zwolle – Niet favoriet Donar, maar Landstede Basketbal is voorlopig aan de macht in de eredivisie basketbal. De Zwollenaren beslisten zondag de enerverende topper in hun voordeel (76-74) dankzij een score van J.T. Tiller in de buzzer.


Misschien is de leukste wedstrijd van het seizoen al gespeeld. Het verschil tussen Landstede en de landskampioen was veel kleiner dan gedacht. Donar herstelde zich na een slechte opening (23-9), maar van erop en erover was nooit sprake. Ondanks de constante foutenlast bleef Landstede steeds aan de goede kant van de score. De ontknoping paste uitstekend bij de wedstrijd. Clayton Vette zorgde op de vrije worplijn voor de Zwolse voorsprong: 74-72. Maar Landstede slaagde er in de laatste dertien tellen niet in de Donar-aanval te stoppen.

​Wat bleef er over? Vijf, zes seconden? Tiller dacht niet na, raasde van coast to coast en zette het Theater van de Sport in vuur en vlam. “Donar is goed. Maar wij ook”, grijnsde de regisseur en man van de wedstrijd. Tiller was goed voor 23 punten en 8 assists. Een wereld van verschil met Lance Jeter, de grote man van Donar die niet verder kwam dan tien missers en vijf punten.

Landstede – Donar 76-74 (23-20 38-39 58-56).
Scores: Clayton Vette 24 punten, J.T. Tiller 23 (8 assists), J.T. Yoho 10, Nick Oudendag 10, Keegan Hyland 7, Nigel van Oostrum 2. Donar: Sean Cunningham 19, Drago Pasalic 10.

Tweets over #landon from:sportstentorzwo since:2016-11-05

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.