Volledig scherm
Speler van Rotterdam Coen Stolk (l) in duel met Speler van Landstede Basketbal Clayton Vette (l) © Pro Shots / Peter Verheijen

Landstede tweede na zege

ROTTERDAM - Landstede Basketbal is terug op de tweede plaats in de eredivisie. De Zwollenaren wonnen zaterdag het lastige duel bij Rotterdam (71-86), terwijl concurrent Leiden verloor in Den Bosch.

Coach Herman van den Belt zag een beroerd eerste kwart van zijn team (25-14), maar nog voor rust stelde Landstede orde op zaken.

De winst was er eentje van het collectief, Landstede had vijf spelers in de dubbele cijfers. Generaal J.T. Tiller zorgde voor 28 punten, Nick Oudendag was goed voor een doubledouble met 12 punten en 13 rebounds.

De Zwollenaren spelen donderdag voor het eerst sinds begin november weer een thuiswedstrijd, het versterkte New Heroes uit Den Bosch is de tegenstander.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.