Volledig scherm
© Annina Romita

Lange wachten in Enschede voorbij: aansluiting met Duitse trein verbetert

ENSCHEDE - Treinreizigers vanuit Hengelo, Borne of Almelo hebben straks in Enschede direct aansluiting op de treinen naar Münster en Dortmund. De Duitse trein vertrekt vanaf 11 december 6 minuten later, zodat reizigers uit de richting van Zwolle gemakkelijk kunnen overstappen.

De sprinter uit Zwolle en de Duitse trein sluiten tot nu toe net niet op elkaar aan. "Als je uit de sprinter stapt, zie je in de verte de achterlichten van de Duitse trein verdwijnen", zegt Jeroen Lieverdink van gemeente Enschede. "Op de volgende trein moet je een half uur wachten. Dat is niet aantrekkelijk."

Zes
De Duitse vervoerder Zweckverband Schienenpersonennahverkehr Münsterland (ZVM) heeft de dienstregeling zodanig aangepast dat reizigers voortaan vijf minuten de tijd hebben om over te stappen. De treinen vertrekken zes minuten later dan nu, om 2 minuten over het volle en het halve uur. Wie vanuit Gronau in Enschede aankomt, heeft acht minuten overstaptijd voor de trein naar Zwolle.

De nieuwe aankomst- en vertrektijden gelden met ingang van de nieuwe dienstregeling op 11 december.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.