Volledig scherm

Laren: IVN wandelt over landgoed Verwolde

LAREN - Natuurorganisatie IVN wandelt zondag 14 augustus over landgoed Verwolde bij Laren.Op het landgoed staat het Huis Verwolde, een historische buitenplaats die in deze vorm gebouwd werd in 1776.


Behalve het landhuis zijn er boerderijen te zien, waarvan er enkele nog als pachtboerderij in bedrijf zijn. De wandelexcursie voert zowel langs het Huis met zijn formele tuin, als over het landgoed. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Gestart wordt om 14.00 uur op de parkeerplaats bij Huis Verwolde aan de Jonker Emilelaan 4.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.