Volledig scherm

Leerlingen Carmel College exposeren met eigen foto's

RAALTE - Kleur, landschap, gebouwen en mensen. In het Drostenkamp is in december een foto expositie te zien die samengesteld is door Fotoclub Salland, leerlingen van het Carmel College afdeling talentgroep Havo en Stichting Popcultuur Raalte.

Leerlingen van de talentgroep kregen als opdracht mee om hun omgeving te fotograferen op onderdelen als landschap, gebouwen en mensen. De foto’s van de Fotoclub hebben als thema kleur. Diny Heidenrijk, voorzitter van de Fotoclub Salland heeft aan de talentgroep een les fotografie gegeven over compositie, licht en perspectief. Vervolgens gingen de leerlingen in en na de herfstvakantie aan de slag tijdens met mobieltjes en een compacte camera. De leerlingen kregen als opdracht om ieder drie eigen foto’s te selecteren waaruit de docent tenslotte de beste foto koos. De buitenexpositie wordt vrijdag 9 december om 9.30 uur geopend door wethouder Frank Niens. Het project is ondersteund door de Gemeente Raalte, Provincie Overijssel en het Prins Bernhard

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.