Leerlingen openen 'schoolzone' in Hasselt

HASSELT - Leerlingen van CBS De Driemaster in Hasselt openen donderdag 8 juli om 09.00 uur de 'schoolzone' bij hun basisschool.

De afgelopen periode is de verkeerssituatie rondom de Driemaster onder de loep genomen. In samenspraak met de gemeente, de basisschool, VVN en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV-ON) is gekozen voor het inrichten van een ‘schoolzone’. Een schoolzone heeft geen juridische status maar geeft aan dat men zich in een schoolgebied bevindt. Hierdoor wordt de oplettendheid van de weggebruikers vergroot en dit draagt bij aan een veiligere schoolomgeving.

De ochtend van 8 juli staat helemaal in het teken van verkeer en verkeersveiligheid. Zo vinden er verschillende activiteiten plaats, waaronder het veilig leren oversteken en stoepkrijten door de kleuters. Ook laten de leerlingen van groep 5 zien hoe je ‘netjes’ hoort te fietsen. Daarnaast volgen alle groepen van De Driemaster deze morgen het ANWB-streetwise project.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.