Volledig scherm

Leerlingen van theaterschool uit Dronten naar internationaal jeugdtheaterfestival in Letland

DRONTEN - Leerlingen van theaterschool Karakter van De Meerpaal Academie uit Dronten staan zondag 14 augustus op het internationale jeugdtheaterfestival Baltic Bell in de Letse hoofdstad Riga.


De jongeren zijn gevraagd om hun nieuwe voorstelling Wanted, die zij op zaterdag 18 juni in De Meerpaal opvoerden, te spelen op Baltic Bell dat in het monumentale Mazā ģilde-theater wordt gehouden. Naast het optreden volgen de Dronter theaterleerlingen in Riga meerdere workshops. Zangdocente Floor Stappers van De Meerpaal Academie ziet Baltic Bell als een unieke kans voor haar leerlingen. “Het is een fantastische mogelijkheid om je verder te ontwikkelen”, laat zij weten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.