Lees voor bij gezinnen

OLST-WIJHE/RAALTE - Het taalproject VoorleesExpress zoekt vrijwilligers die in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe willen voorlezen bij gezinnen, of die als coördinator aan de slag willen gaan.

De vrijwilliger wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar waar hij of zij 20 weken op een vaste avond komt voorlezen. Doel is om kinderen met een taalachterstand meer in aanraking te laten komen met boeken en taal. Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Het gaat om de periode van september 2016 tot februari 2017. Meer informatie op www.bibliotheeksalland.nl/voorleesexpress.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.