Volledig scherm

Leesactie bieb Noord-Veluwe in de zomervakantie

NOORD-VELUWE - 'Op het puntje van je stoel'. Zo heet het leesprogramma dat Bibliotheek Noord-Veluwe deze zomervakantie lanceert.

Jonge lezers krijgen een paspoort waarin ze stickers kunnen sparen van alle gelezen boeken. Deze zomer staan spannende, griezelige vol avonturen en acties centraal. Denk aan verhalen over schatzoeken, spionnen, dieven, inbrekers en vampiers. Wie zoveel (vijf) boeken heeft gelezen dat het paspoort vol is, krijgt een cadeau. Het leesprogramma speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar start op 1 juli en duurt tot 30 september. Volgens de bibliotheek is het belangrijk dat kinderen lezen in de schoolvakantie. Niveauverschillen tussen kinderen ontstaan namelijk voor een groot deel tijdens de vakantieperiode; uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen tijdens de zomervakantie in niveau gelijk blijven of zelfs achteruit gaan. Wie wel lees, blijkt een hoger leesniveau te hebben.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.