Volledig scherm

‘Lekker naar de Boer’ bij boerderij Kelholt in Lochem

LOCHEM - Boerderij Kelholt aan de Vordenseweg 10 in Lochem neemt zaterdag 18 en zondag 19 juni deel aan ‘Lekker naar de Boer’. Tijdens deze open dagen openen biologische boeren en tuinders hun deuren en kan men zien en beleven hoe de biologische boer werkt.

Johan (52), Ineke (50) en Jelte (18) Braakman zijn de bewoners van Boerderij Kelholt. Zij hebben een biologisch vleesvarkensbedrijf met vierhonderd varkens. Dit houdt in dat zij de varkens volgens de biologische richtlijnen houden. De dieren liggen op stro en als ze er behoefte aan hebben kunnen ze naar buiten. De boerderij is beide dagen van 11.00 uur tot 16.00 uur geopend.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.