Volledig scherm
Foto: ANP

Lelystedeling met cocaïne in sportschoenen aangehouden op Schiphol

LELYSTAD - De marchechaussee heeft op Schiphol een 25-jarige Lelystedeling aangehouden. Hij probeerde vermoedelijk cocaïne in zijn sportschoenen het land in te smokkelen.

De man en zijn bagage werden gecontroleerd na zijn vlucht uit Curaçao. In de bagage werden vier paar sportschoenen gevonden waarin in totaal 1 kilo cocaïne verborgen zat. De man is overgedragen aan de Marechaussee. De verdachte zit vast en de drugs zijn in beslag genomen. Het Team Eerstelijns Drugsbestrijding van de Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland verder onderzoek.

De aanhouding vond afgelopen dinsdag plaats op Schiphol.

Volledig scherm
Foto: ANP
  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.