Volledig scherm
ANP

Lettelse Achtereekte wordt in Nagano tweede in B-groep

NAGANO/ LETTELE - Schaatster Carlijn Achtereekte is bij de wereldbekerwedstrijden in Nagano tweede geworden op de 3.000 meter in de B-groep. In een tijd van 4.07.25 eindigde de Lettelse nipt achter de Russische Natalya Voronina.
Achtereekte werd tijdens de KNSB Cup nog derde en won in Groningen de 5.000 meter. Maar vorige week in Harbin stelde ze zwaar teleur met de laatste plaats in de A-groep. Vanwege die klassering moest ze in Nagano in de B-divisie starten. Met haar tijd in Japan was ze een fractie sneller dan Melissa Wijfje, die in de A-groep op de negende plaats belandde.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.