Volledig scherm

Lezing 'Ambassadewerk in het buitenland'

LOCHEM - Wie nieuwsgierig is naar het leven van een diplomaat en ambassadewerk in het buitenland kan donderdag 30 juni de lezing ‘Ambassadewerk in het buitenland’ bijwonen in Eetcafé Akku.

Bart Beltman, oud diplomaat, vertelt wat zij 24 uur per dag, 365 dagen per jaar doen en wat daar allemaal bij komt kijken. Beltman is geboren en getogen Lochemer en werkt sinds 2007 bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij is als diplomaat werkzaam geweest op de Nederlandse ambassades in Kaboel, bij de militaire missie in Uruzgan, en in Kuala Lumpur. Aanvang 11.00 uur in de Witte kerk, Graaf Ottoweg 4. De entree bedraagt 10 euro.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.