Volledig scherm

Lezing Hans Achterhuis over Religie en Geweld

DEVENTER - Filosoof Hans Achterhuis komt tijdens het Festival de Oriënt op vrijdag 23 september naar de bibliotheek aan de Brink om te spreken over de verhouding tussen religie en geweld met speciale aandacht voor de islam.

Achterhuis (Hengelo, 1942) is één van Nederlands bekendste filosofen en werd in 2011 uitgeroepen tot de eerste Denker des Vaderlands. De nadruk in zijn werk ligt op de sociale filosofie, waarbij hij zich heeft gericht op thema’s als ontwikkelingshulp, welzijnswerk, schaarste en technologie. In 2008 verscheen zijn boek ‘Met alle geweld’ waarin hij het probleem van het geweld uitgebreid filosofisch behandelt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.