Volledig scherm

Lezing over Kleine Soenda Eilanden bij Pluspunt Gorssel

GORSSEL - Ineke de Jonge neemt de bezoekers van Pluspunt Gorssel op woensdag 12 oktober met een PowerPointpresentatie mee naar de Kleine Soenda eilanden.

Daar bezocht ze de grot bezocht waar de homo Florensiensis- een 50.000 jaar geleden daar levende mensensoort- is opgegraven, had ze ontmoetingen had met dorpelingen en genoot van de onderwaterwereld van de Floreszee. Pluspunt Gorssel organiseert eens per veertien dagen voor 50+ers van 10.30 tot 13.30 uur een lezing of presentatie met warme maaltijd in ’t Trefpunt, Molenweg 55 te Gorssel. De kosten bedragen 9,50 euro. Alleen lezing en koffie € 6. Voor meer informatie: www.pluspuntgorssel.nl of 0575 – 492391.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.