Volledig scherm

Lezing over nieuwe Wet Natuurbescherming in Ommen

OMMEN - Daniël Tuitert komt donderdag 13 oktober in Ommen vertellen welke gevolgen de nieuwe Wet Natuurbescherming zou kunnen hebben.

Tuitert is als ecoloog en jurist op het gebied van natuurbeschermingsrecht verbonden aan Sweco. Hij zal ingaan op de veranderingen in de nieuwe wet ten opzichte van de huidige wetgeving, de Natuurbeschermingswet 1998 en de Flora- en faunawet. Tuitert zal voornamelijk de (mogelijke) consequenties van de nieuwe Wet Natuurbescherming belichten voor de vele soorten (zoog)dieren, planten, natuurorganisaties en landbouw. De lezing is in De Kern aan de Bouwstraat in Ommen en start om 20.00 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.