Volledig scherm

Lezing over Zwolle als textielstad bij Stedelijk Museum Zwolle

ZWOLLE - In het kader van de lezingenserie Verhalen over Zwolle is er dinsdag 8 november een lezing over Zwolle als textielstad in het Stedelijk Museum in Zwolle.

Door middel van historische bronnen en archeologisch vondstmateriaal aan elkaar te koppelen, is geprobeerd in kaart te brengen waar in Zwolle de textielnijverheid gevestigd was. Om hier duidelijkheid over te krijgen, worden Leiden en Amsterdam met Zwolle vergeleken. De lezing aan de Melkmarkt 41 in Zwolle start om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Opgeven kan via www.waandersindebroeren.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.