Volledig scherm

Lezing wederopbouwboerderijen Salland

HOLTEN - In de Oudheidkamer Hoolt’n vertelt Robert Kemper Alferink donderdag 23 juni over de wederopbouwboerderijen in Holten en omstreken.

Na de Tweede Wereldoorlog zijn er in Salland totaal 300 stuks gebouwd. Een opvallend bouwsel met een eigen verhaal. Wat is de reden van het ontstaan van deze boerderij? Waarom lijken ze ook veel op elkaar? Hoe werd dat allemaal georganiseerd? Waarom is de aandacht hiervoor nu zo noodzakelijk? Al deze vragen worden beantwoord om 20.00 uur. Voorafgaand is er om 19.00 uur gelegenheid tot bezichtiging van het voormalige oude gemeentehuis en de exposities over Bert Haanstra, Kees Bos en de Bosschool. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.