Volledig scherm

Lochems Eetcafé Akku: Onze kijk op Rusland

LOCHEM - Bij Eetcafé Akku is donderdag 17 november Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar te gast. Zij neemt de westerse berichtgeving over dit grootste land ter wereld onder de loep.


Tot haar verbijstering constateert ze dat onze media en politici vaak meer bevooroordeeld zijn dan we doorgaans geneigd zijn te denken. Ze behandelt hierbij ook de recente geschiedenis van Rusland en actuele gebeurtenissen op de Krim en in Oekraïne. Het café wordt gehouden in de Stadslounge van de Schouwburg. Aanvang 11.00 uur, 12.30 uur is de lunch in restaurant ‘De Eetgalerie’. De entree bedraagt 11 euro, de toegang is voor 55-plussers.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.