Jordy Luisman op een archieffoto
Volledig scherm
Jordy Luisman op een archieffoto © Pro Shots / Jan Kanning

Luisman doet stap omhoog na NK-brons

SINT-MICHIELSGESTEL – Jordy Luisman is er in Sint-Michielsgestel niet in geslaagd de nationale veldrittitel bij de amateurs te prolongeren.

De renner uit Lemelerveld legde beslag op het brons toen vijf renners sprintten om de winst. Koen Weijers uit Ede volgde hem op als Nederlands kampioen. Luisman kon leven met de uitkomst. ‘Natuurlijk had ik graag het rood-wit-blauw weer willen aantrekken, maar vandaag was ik niet goed genoeg en was brons zelfs nog een meevaller. Ik was wat ziekjes geweest en had gewoon niets extra’s.’ Luisman rijdt vanaf volgende week bij de elite en sluit daarmee een hoofdstuk af. ‘Ik ben ooit bij de amateurs gaan rijden na een breuk, toen ik niet eens wist of ik ooit weer op niveau kon presteren. De nationale titel in Helendoorn was een hoogtepunt, geweldig om voor eigen publiek en familie in de eigen regio het rood-wit-blauw aan te mogen trekken. Maar ik voel me aan mijn stand verplicht weer een stapje hoger te fietsen. Ik wil met een aantal jonge renners uit de regio de nationale crossen af en zo de lat wat hoger leggen voor mezelf. Zonder de ambitie te hebben in die categorie voor de prijzen mee te doen, ik ben natuurlijk geen Mathieu van der Poel.’

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.