Volledig scherm

Lustrum voor Huttenberger Wandeltocht in Marijenkampen

MARIJENKAMPEN - Het eerste lustrum van de Huttenberger Wandeltocht vanuit Marijenkampen vindt zaterdag 18 juni plaats.

Dit is een initiatief van de buurtvereniging in het buurtschap. De start is in buurthuis 't Reunedal aan de Marijenkampen en de tocht gaat onder meer door de Weerribben.

De tocht is vernoemd naar de Huttenberg, de bijnaam uit de tijd van de Maatschappij van Weldadigheid toen de allerarmsten zich hier in kleine hutjes vestigden.

Er zijn drie afstanden. De 10 kilometer start tussen 09.30 en 11.00 uur, de 20 kilometer tussen 08.30 en 10.00 uur en de 30 kilometer tussen 08.00 en 09.00 uur. Meedoen kost 5 euro.

Meer informatie op de site.

www.marijenkampen-online.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.