Volledig scherm

Lustrumeditie van Truckfestijn in Balkbrug

BALKBRUG - Naast manege De Diamanthal aan de Hoogeveenseweg 38 in Balkbrug is vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli de vijfde editie van het Truckfestijn.

Het driedaagse feest begon in 2012 als initiatief van een paar vrienden die het Truckstar Festival in Assen dichterbij wilden halen. Nu, in 2016, is er een vol programma met allerlei activiteiten, muziek en 200 vrachtwagens. Truckliefhebbers tonen onder meer bestuurbare miniatuurvrachtwagens en rijopleidingeninstituut geeft een gratis vrachtwagenles. Muziek is er onder meer van de Hippie Tunes, de Kisjeskearls en Papa di Grazzi. Ook is er een Q Music Foute Party op vrijdagavond en een marathon-uitzending op zondag van een lokale geheime zender, Strobaal FM. Meer informatie staat op www.truckfestijnbalkbrug.nl. Hier staan ook de tijden en entreeprijzen benoemd die per dag verschillen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.