Volledig scherm

Luxor Zutphen: Vrouwen zijn helden

ZUTPHEN - In de reeks ‘Vrouw in Beeld’ vertoont het Luxor Theater maandag 7 november de documentaire ‘Women Are Heroes’.

Hierin laat fotograaf JR zien hoe vrouwen omgaan met zaken zoals het straatgeweld in Rio de Janeiro, het opvoeden in de chaotische sloppenwijken in Kenia en gewelddadige huis onteigeningen in Cambodja. Naast filmopnamen waarbij vrouwen hun verhaal vertellen, heeft de fotograaf de mooiste foto’s van hen opgeblazen tot posterformaat om de waarde en kracht van deze vrouwen te illustreren. Na afloop is er gelegenheid om over het vertoonde met elkaar in gesprek te gaan. Aanvang 20.00 uur, reserveren via www.luxorzutphen.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.