Volledig scherm

Maandelijks live-muziek aan het ziekenhuisbed

DEVENTER - Patiënten die in het Deventer Ziekenhuis zijn opgenomen, kunnen vanaf november maandelijks vanuit hun ziekenhuisbed genieten van live-muziek verzorgd door Bedside Buskers.

Initiatiefnemer en muzikant Peter Kortleve kende het fenomeen uit Amerika waar Amos Lee met zijn ‘Musicians On Call’ hetzelfde doet. Kortleve zag het overweldigende effect ervan op de zieken en besloot het concept in Nederland op te zetten. Hiervoor benaderde hij het Deventer Ziekenhuis. De twee partijen kwamen al snel tot een samenwerking en in januari vond het eerste concert plaats. De patiënten reageerden erg enthousiast en Kortleve kreeg veel emotionele reacties op zijn optreden.

Inmiddels groeit het concept van de Bedside Buskers gestaag. LiveGigs Music and Events uit Schalkhaar neemt de werving van artiesten op zich, maar inmiddels melden muzikanten, die overigens belangeloos optreden, zich spontaan. Ook de ziekenhuizen in Arnhem en Zwolle hebben zich enthousiast getoond voor het initiatief.

Door de positieve werking van live-muziek op ziekenhuispatiënten is in het Deventer Ziekenhuis besloten vanaf november de concerten maandelijks te houden. Zo staat donderdag 3 november een optreden van de muzikant 'Meneer Pauw' op het programma. Op welke afdeling(en) is nog onbekend.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.