Het maïs in het maïsdoolhof bij Schokland staat hoog en dat ervoer onder meer de familie Van Middendorp uit Voorthuizen.
Volledig scherm
Het maïs in het maïsdoolhof bij Schokland staat hoog en dat ervoer onder meer de familie Van Middendorp uit Voorthuizen. © Anneke Ellen

Maisdoolhof bij Schokland heeft ook dit jaar een tekst in het gewas

SCHOKLAND - In het maisdoolhof aan de Oud Emmeloorderweg bij Schokland is voor het tweede jaar op rij een tekst in het gewas gemaaid.

De woorden zijn alleen vanuit de lucht te zien. In het doolhof werd vorig jaar tijdens de eerste editie 'Gastvrij Schokland' in het gewas aangebracht wat een piloot van een vliegtuigje later ontdekte. De tekst van 2016 is nog niet opgemerkt voor zover initiatiefnemer en groepsaccommodatie Gastvrij Schokland weet. Het maisdoolhof ligt naast de verblijfsplek en is herkenbaar aan een vlag. Wie tussen het gewas wil dolen, kan er tot 30 september dag en nacht terecht. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.