Volledig scherm
© DG

Mannen verdacht van diefstal uit woning 't Harde

T HARDE - Een 37-jarige man uit Dronten en een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn zondag 14 augustus aangehouden op verdenking van een poging tot diefstal uit een woning.

De bewoner van een woning aan de Prins Constantijnlaan trof zondag rond 15.45 uur een man aan in zijn tuin die daar niet hoorde en mogelijk in de woning was geweest. Deze man ging vervolgens vandoor en de bewoner waarschuwde de politie.

Korte tijd later zagen agenten op de Stadsweg een auto rijden met daarin twee mannen. Een van hen voldeed aan het signalement dat aan de politie was doorgegeven. Hierop hielden de agenten de auto staande voor een controle. In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. Beide inzittenden van de auto zijn aangehouden op verdenking van poging tot diefstal en voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig. Na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.