Volledig scherm

Mantelzorgers Ontmoetingscafé bij Zandhove Zwolle opent deuren

ZWOLLE - Het Mantelzorgers Ontmoetingscafé opent dinsdag 26 juli weer haar deuren. De bijeenkomst wordt gehouden bij Zandhove aan de Hollewandsweg 17 in Zwolle.

Het thema van het ontmoetingscafé is 'Een positieve benadering van dementie'. Bij dementie denken velen aan verlies van geheugen, begrip en spraak en andere hersenfuncties. Een deel van het geheugen blijft echter lang intact. Hoe kun je hier een beroep op doen? Kan muziek hierin een rol spelen?

De avond wordt verzorgd door Evert Starreveld, specialist ouderengeneeskunde en kaderarts psychogeriatrie, en Emma Jung, muziektherapeut van Zorgspectrum Het Zand. Tijdens het Mantelzorgers Ontmoetingscafé worden naast de lezing met voorbeelden ook praktische tips gegeven.

Mantelzorgers die het ontmoetingscafé willen bezoeken, kunnen vooraf gezamenlijk dineren in het restaurant van Zandhove. Deelname aan de maaltijd kost 6,50 euro per persoon. Opgave hiervoor kan via restaurantzandhove@hetzand.nl. Mensen die alleen de bijeenkomst bij willen wonen, worden vanaf 19.00 uur ontvangen met koffie. De bijeenkomst is van 19.30 tot 20.30 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.