Volledig scherm

Matige start kost Willemsen hoge notering in GP van Estland

LOCHEM - Zijspancrosser Daniël Willemsen is met zijn Letse invalbakkenist Harald Kurpnieks zesde geworden bij de GP van Estland. Gezien de fysieke staat van de Lochemse tienvoudig wereldkampioen niet eens een slechte prestatie, hij brak zijn kaak een kleine twee maanden geleden in Duitsland, maar tevreden was Willemsen niet. “We hadden toch ingezet op een podiumplek of net daarbuiten.”

Tweemaal toe een slechte start in de eerste en tweede manche kostte Willemsen uiteindelijk een goede positie. Tijdens de race in Letland vorige week was de start ook al een probleem. “We hebben het plan om technisch iets aan te passen."

Wel gaf Willemsen aan rijritme te missen, omdat hij door zijn kaakbreuk een aantal wedstrijden miste. “Dat veroorzaakt natuurlijk ook wel wat problemen, maar ik moet ook net wat scherper zijn.” Ondanks de voor Willemsen mindere prestatie behield hij wel de zevende positie in het wereldkampioenschap.

Invaller

Willemsen moet echter ook opzoek naar een nieuwe ‘passagier’ omdat Kurpnieks weer met zijn vaste partner gaat rijden over drie weken in het Zwitserse Roggenburg. Van zijn vaste partner Peter Beunk is het nog maar de vraag of die op tijd hersteld is van de barsten in zijn schedel, opgelopen tijdens de kwalificaties in Duitsland twee weken geleden.

"Ik heb iemand op het oog, maar kan daar nog niets over zeggen." Er zijn nog twee races te rijden in het kampioenschap, waarbij de strijd om de titel zal gaan tussen de Belgisch-Nederlandse combinatie Jan Hendrickx/Jan van den Bogaert en de volledig Nederlandse combinatie Etiënne Bax/Robbie Bax. De eerst genoemde combinatie won de race in het Estse Kivioli. Robbie Bax is de oud bakkenist van Willemsen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.