Volledig scherm

MC Groep in Emmeloord en Lelystad doet met geheugenpoli mee aan Nationale Zorgvernieuwingsprijs

EMMELOORD/LELYSTAD - De afdeling geriatrie en medische psychologie van de MC Groep, met vestigingen in Emmeloord en Lelystad, doet met een geheugenpoli voor oudere migranten mee aan de Nationale Zorgvernieuwingsprijs.

Van de 161 inzendingen zijn 66 ideeën, waaronder het MC-initiatief, geselecteerd. De geheugenpoli is een idee om oudere migranten, die vaak geen hulp bij dementie blijken te zoeken, te helpen. Daarom wil de MC Groep in Amsterdam-West een dergelijke poli starten volgens de principes van de anderhalflijnszorg. De winnaar van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs krijgt een bedrag van 75.000 euro om zijn of haar idee uit te voeren. Stemmen voor het MC-initiatief kan op www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.