Volledig scherm

Medewerkers ROVA Zwolle behalen mbo-diploma Medewerker Afval

ZWOLLE - Dertien medewerkers van de ROVA-vestiging in Zwolle hebben hun mbo-diploma voor de opleiding Medewerker Afval behaald.

Dit is een landelijke opleiding van ROVA waar begin 2016 108 medewerkers mee gestart zijn. De dertien mannen uit Zwolle en omgeving die hun diploma hebben behaald, maken deel uit van de eerste lichting in Nederland die deze vakopleiding hebben afgerond. In totaal kregen achttien mensen een diploma uitgereikt. ROVA is gestart met de opleiding omdat het leven van een vuilnisman door de jaren heen sterk is veranderd.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.