Volledig scherm

Meezingen met Sallands Bachkoor en Mozart

DEDEMSVAART - Het Sallands Bachkoor geeft zaterdag 5 november in Dedemsvaart een uitvoering van drie bekende composities van Mozart: zijn Requiem, de Krönungsmesse en het Ave Verum Corpus.

Liefhebbers van koormuziek kunnen die avond hun hart ophalen en wie een goede zangstem heeft, kan zelf meezingen. Het Sallands Bachkoor biedt de mogelijkheid om vanaf 5 september twee maanden als projectkoorlid mee te repeteren. Dat geldt voor ‘oud’ en jong, met nadruk op laatstgenoemde categorie.

Het is eveneens mogelijk om het tijdelijke koorlidmaatschap met anderhalve maand te verlengen om ook mee te doen aan het kerstconcert in Ommen op 22 december.

De koorrepetities zijn op alle maandagavonden in gebouw De Kern aan de Bouwstraat in Ommen en beginnen om 19.45 uur. Dirigent Leendert Runia heeft de leiding over deze avonden en de concerten op 5 november en 22 december.

Meer informatie over deelname aan het Mozartconcert via Sallands Bachkoor-voorzitter Judith van Kesteren: 06-15264127.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.