Volledig scherm

Meppeler middelbare school doet mee aan Solar Challenge

MEPPEL - Een team van acht VWO5-leerlingen van CSG Dingstede in Meppel doen mee aan de Young Solar Challenge voor middelbare scholieren.

Voor deze uitdaging heeft het team zelf een zonneboot gebouwd. Met deze boot zullen zij zaterdag 11 juni deelnemen aan een wedstrijd, waarbij het uiterste van team en boot gevraagd zal worden tijdens een sprint-, endurance- en slalomcompetitie. Aan het evenement nemen ook twaalf andere scholen deel. Ook op 7 juli is er nog een wedstrijd waar de boot moet laten zien wat het kan.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.