Michael Greeve in actie. Foto: Pro Shots / Jan Vroomans
Volledig scherm
Michael Greeve in actie. Foto: Pro Shots / Jan Vroomans

Michael Greeve wint GP bij CH De Wolden

VEENINGEN - De eerste week van CH De Wolden is zondag afgesloten met een overwinning voor thuisrijder Michael Greeve. De ruiter uit Veeningen was met Eurohill’s Africa foutloos en de snelste in de barrage. Greeve stuurde zijn paard in de barrage in een tijd van 38,31 seconden door de finish. De zege was goed voor ruim 8000 euro aan prijzengeld.

Julia Kayser, de Oostenrijkse partner van Marc Houtzager uit Rouveen, strandde met Sterrehof’s Ushi op de tweede plaats, ze bleef foutloos in 39.48 seconden. Emile Karim Fares uit Libanon eindigde als derde.

Zeven combinaties streden in Veeningen om de ereplaatsen. Houtzager werd met Sterrehof’s Bylou als twaalfde geklasseerd. Anna-Liza Makkinga uit Ommen kwam tijdens de GP in het stuk niet voor met een 32ste plaats. De amazone was zaterdagavond wel succesvol in de zwaarste rubriek van de dag. In het Championnat van Veeningen – met hindernissen tot 1.40 meter – kon Makkinga ruim 2500 euro bijschrijven na een foutloze en snelle barrage met Waikiki.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.