Volledig scherm

Midwinterhoornblazen op de Sprengenberg

HAARLE - Traditioneel mag er op de midwinterhoorn worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen.

De Haarlese Midwinterhoorngroep zet de eerste toon op zondag 27 november van 13.00 tot 16.00 uur bij Informatieschuur de Pas in Haarle. Op het terrein staan vuurkorven om bij op te warmen en popcorn te bakken. Daar staat ook een midwinterhoornblazer die laat zien hoe je het muziekinstrument kunt maken. Voor de liefhebbers is er warme chocolademelk.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.