Volledig scherm

Militairen van de Landmacht boren calamiteitenput bij munitiecomplex in Darp

DARP - Militairen van het Waterboordetachement van de Koninklijke Landmacht boren van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juli een calamiteitenput bij de ingang van het munitiecomplex aan de Johannes Postweg in Darp.

Het is een plek bij de toegangsweg naar de Johannes Postkazerne en op 350 meter van de provinciegrens met Overijssel. De calamiteitenput wordt geboord op verzoek van de voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe, waardoor de inzet van de militairen een vorm van militaire bijstand op grond van de Wet Veiligheidsregio's is. Mocht er een natuurbrand in de buurt woeden of dreigen, dan kan de brandweer zonder voldoende oppervlaktewater in de buurt voldoende bluswater uit de calamateitenput halen. Op de put kunnen ook slangen en pompen worden aangesloten. De Koninklijke Landmacht ziet in het boren van de noodvoorziening ook een bijkomend voordeel: de militairen houden hun vaardigheden op peil. Het werk start op maandag 4 juli met de bouw van een installatie, een dag later begint het boren.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.