Volledig scherm

Minder Deventenaren vragen schuldregeling aan

DEVENTER - Het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) ontving in 2015 931 aanvragen om een schuldregeling.

Dat is een stuk minder dan in 2014 (1095) en ongeveer gelijk aan het aantal aanvragen in 2013. Het aantal succesvol afgeronde schuldregelingen steeg van 74 naar 84%. Dat blijkt uit het jaarverslag van het BAD en Kredietbank Salland over 2015. In 2015 startte de pilot 4S, gericht op het sneller oppakken van de eerste fase van de schuldregeling, waardoor schuldeisers sneller weten waar ze aan toe zijn zodat de druk op mensen met schulden afneemt. Begin 2017 verschijnt de evaluatie van deze nieuw aanpak.

Het aantal verstrekte kredieten door de Kredietbank Salland steeg in 2015 met een derde ten opzichte van 2014. Een krediet bij de Kredietbank voorkomt dat mensen dubieuze leningen aangaan en dan nog verder in de schulden raken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.