Volledig scherm

Mineke Foundation viert zeven jaar werk in Liberia

DEVENTER - De Deventer stichting ‘Mineke Foundation’, die zich inzet voor het West-Afrikaanse land Liberia, bestaat zeven jaar en viert dit dinsdag 18 oktober met een programma in Theater Bouwkunde.

Mineke Foundation biedt in Liberia via onderwijs, begeleiding en vakopleidingen mensen kansen een inkomen te genereren. Deventenaar Tonia Dabwe richtte de stichting op om het werk van haar Nederlandse moeder, sinds de Liberiaanse burgeroorlog in 1992 vermist, en Liberiaanse vader voort te zetten. Tijdens de relatie-avond in Bouwkunde horen de bezoekers wat de Mineke Foundation in de afgelopen zeven jaar heeft bereikt en wat de toekomstplannen zijn. Dr. Fred van der Kraaij, econoom gespecialiseerd in Afrikaanse economieën, geeft een inleiding over het land Liberia.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.