Volledig scherm
Minne Veldman trapt de serie van vijf marktconcerten tijdens de Vestingdagen in Steenwijk af. © Stephan van Dokkum

Minne Veldman bijt spits af van marktconcerten-serie in Steenwijk

STEENWIJK - Organist Minne Veldman bijt morgen de spits af van de marktconcerten-serie in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Steenwijk.

De marktconcerten, die jaarlijks op de Vestingdagen gehouden worden, zijn vijf uitvoeringen van organisten op het Van Oeckelenorgel. De 36-jarige Veldman speelt onder meer Een Vaste Burg is onze God van Jan Zwart, de bekende Air in D-Dur van Bach en een eigen werk over Loof de Koning, heel mijn wezen. Het concert van Veldman is een van de ruim 50 concerten die de musicus in een jaar geeft. De organist is bekend als vaste kerkorganist van de vrijgemaakte Gereformeerde Kerk in Hasselt en de Rehobothkerk op Urk. Daarnaast geeft Veldman orgelles en is hij dirigent van een mannenkoor, een kinderkoor en drie gemengde koren. In de afgelopen jaren bracht Veldman negene solo-cd’s uit. Het marktconcert van de organist begint om 10.45 uur. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.