Volledig scherm
Het Orgelzomer-concert is een thuiswedstrijd voor Minne Veldman die woont op Urk en op het voormalige eiland werkt als dirigent en organist.

Minne Veldman geeft zevende Orgelzomer-concert op Urk

URK - Organist Minne Veldman geeft woensdag 24 augustus het zevende Orgelzomer-concert in de Bethelkerk aan Wijk 3 op Urk.

Veldman speelt klassieke werken van onder meer Karg-Elert, Bach, Lemmens en koraalbewerkingen van eigen hand. De organist is bekend als dirigent van de Urker koren Excelsior en De Blijde Stem en Veldman bespeelt al jaren het orgel van de Rehobothkerk in het dorp. Het concert is van 16.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.