Volledig scherm

Mobiele houtzaag bij Streekmuseum Ommen

OMMEN – Het Streekmuseum in Ommen is op twee zaterdagen extra geopend, vanwege de komst van een mobiele houtzaag en Open Monumentendag.

Op 27 augustus is het publiek welkom om de mobiele houtzaag te bekijken. Dit apparaat verzaagt boomstammen tot planken en moet de herinnering aan de oude windmolen Den Oordt naar boven halen, die in 1824 eerst als houtzaagmolen heeft gediend. Later ging de molen over op het malen van graankorrels tot meel.

Op 10 september zijn het museum en de molen extra open in het kader van de Open Monumentendag en Overijsselse Molendag. Op de Open Monumentendag is de toegang gratis.

Het Streekmuseum is gevestigd in de molen en het tolhuis aan Den Oordt 7 in Ommen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.