Volledig scherm

Mogelijk botulisme in natuurgebied Vloeivelden

DEKRIM - In een van de bassins van natuurgebied de Vloeivelden in de Krim zijn dode watervogels aangetroffen. Mogelijk is er sprake van botulisme. Om dat zeker te weten, worden de kadavers nader onderzocht.

De uitslag daarvan is pas maandag bekend. Waterschap Vechtstromen roept bezoekers van het natuurgebied in de gemeente Hardenberg op het water te mijden en er ook voor te zorgen dat huisdieren niet in contact komen met het water.

De komende dagen wordt intensief gezocht naar dode dieren in het water. Om de kwaliteit daarvan te verbeteren, stroomt extra water het natuurgebied in. Meer water verlaagt de temperatuur en zorgt ervoor dat er meer zuurstof in komt. In dergelijk waer krijgt botulisme minder kans.

Botulisme is een vorm van voedselvergiftiging die vooral in de zomer slachtoffers maakt onder watervogels zoals eenden en vissen. Mensen , paarden, runderen, honden en katten zijn er minder gevoelig voor, maar kunnen er wel ziek van worden.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.