Volledig scherm
Lena is een boek over de grootouders van Monique Bronkhorst die hun leven voor en na de Tweede Wereldoorlog in Edam leidden. © Monique Bronkhorst

Monique Bronkhorst uit Emmeloord debuteert met roman over grootouders

EMMELOORD - Monique Bronkhorst uit Emmeloord maakt zaterdag haar debuut als schrijfster met de roman 'Lena' over haar grootouders.

Dan komt het boek 'Lena', vernoemd naar Bronkhorst' grootmoeder, over het leven van haar grootouders in Edam uit. De schrijfster interviewde voor haar boek familieleden en zij onderzocht de bestraffing van collaboratie en de wegenbouw in het begin van de 20ste eeuw. Het boek is vanaf zaterdag in de boekhandel te koop en op www.boekjeopenoverschrijven.nl. Bronkhorst signeert haar uitgave op vrijdag 14 oktober van 19.30 tot 20.30 uur bij Boekhandel Marsman aan de Lange Nering 88.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.