Volledig scherm
Workshop windmolens maken © Smartlab

Monsters printen in 3D

DEVENTER - Het Smartlab in het Havenkwartier (Noordzeestraat 3d) heeft in de zomervakantie een workshopprogramma voor kinderen die het leuk vinden om kennis te maken met 3D-ontwerpprogramma’s en 3D-printtechnieken.


De deelnemers (van 8 tot 12 jaar) kunnen aan de slag met onder meer windmolens bouwen, 3D monsters maken of een sieraad printen. Zaterdag 16 juli van 10.00 tot 11.30 uur is de eerste workshop ‘Bolmonstertjes’. De kinderen ontwerpen eerst een monstertje dat vervolgens wordt geprint met de 3D-printer.

Meer informatie en opgave op www.smartlabdeventer.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.