Volledig scherm

Mr. Frank Visser benoemd tot ambassadeur van buurtbemiddeling in Flevoland

DRONTEN/EMMELOORD/LELYSTAD/URK - Mr. Frank Visser is benoemd tot de landelijke ambassadeur van buurtbemiddeling in onder meer de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk.

De rechter en tv-persoonlijkheid wil met zijn ambassadeurschap uitdragen dat buren op tijd met buurtbemiddelaars in gesprek gaan om escalatie te voorkomen. Buurtbemiddeling is een methode, waarbij getrainde vrijwilligers helpen om het contact tussen buren te herstellen en te zoeken naar oplossingen. In Dronten zijn buurtbemiddelaars actief bij Maatschappelijk Werk Flevoland, in Lelystad bij Welzijn Lelystad, in de Noordoostpolder bij welzijnsorganisatie Carrefour en op Urk gaat de buurtbemiddeling via de gemeente. In de gemeente Kampen zijn geen buurtbemiddelaars actief. Meer informatie over buurtbemiddeling staat op www.problemenmetjeburen.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.