IJsstadion Thialf, 06-01-2017, 500m heren sprint, Kai Verbij
Volledig scherm
IJsstadion Thialf, 06-01-2017, 500m heren sprint, Kai Verbij © Pro Shots / Erik Pasman

Mulder 'slechts' zesde na dag één

HEERENVEEN (ANP) – Kai Verbij gaat na de eerste dag van de Europese kampioenschappen sprint aan de leiding. De Nederlandse schaatser eindigde vrijdag op de 1000 meter als tweede, achter zijn landgenoot Kjeld Nuis: 1.09,01 om 1.08,77.

Eerder was Verbij vierde geworden op de 500 meter. Ronald Mulder had op die afstand de beste tijd genoteerd, maar op de kilometer moest de Zwollenaar met de achtste plek genoegen nemen.

Verbij verdedigt zaterdag op de tweede dag van de EK sprint een voorsprong van 0,19 seconden op de Duitser Nico Ihle. Havard Holmefjord Lorentzen is derde met 0,29 achterstand op Verbij.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.