Volledig scherm

Multicultureel wijkfeest Kleurrijk Waterwijk & Landerijen in Lelystad

LELYSTAD - Op het parkeerterrein van openbare basisschool Meander aan de Pauwenburg in Lelystad is zaterdag 27 augustus de achttiende editie van wijkfeest Kleurrijk Waterwijk & Landerijen.

In de Lelystadse wijk met 71 nationaliteiten zijn optredens van muzikanten, zoals Bolivor en Ismael, er is exotisch eten en voor kinderen is er een springkussen. Kleurrijk Waterwijk & Landerijen is mede mogelijk gemaakt door het participatiebudget van de gemeente. Wethouder Elly van Wageningen opent het wijkfeest om 13.00 uur. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.