Volledig scherm

Muzikale strijd om titel 'Maestro van Twello 2016'

TWELLO - Drie bekende Twellonaren strijden zaterdag 25 juni om de titel 'Maestro van Twello 2016'.

Om 14.00 uur start het Maestro concert, georganiseerd door muziekvereniging Excelsior, op het Dorpsplein. Drie personen die een speciale band met Twello hebben doen een gooi naar de winst. Dit jaar zijn dat Hedwig Peters, trouwambtenaar bij de gemeente Voorst; Jan-Willen Stegeman, basisschooldirecteur van De Oase en De Zaaier en Mark Daley, eigenaar van restaurant De Vier Seizoenen in Twello.
Maandagavond 23 juni heeft het drietal de repetities van Excelsior al mogen leiden. Tijdens deze repetities kregen ze instructies en gerichte tips van Gido van Schijndel, de vaste dirigent van Excelsior.
Aan het einde van het Maestro concert krijgt ook het publiek de kans om ervaring op te doen als dirigent. Per opbod worden enkele muziekstukken ‘verkocht’. De hoogste bieder mag een poging wagen. Toegang tot het concert is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.