Volledig scherm
Het Frommelcorso is een corso met wagentjes van crêpepapier die door basisschoolleerlingen zijn gemaakt. © Janine Renes

Na bloemencorso nu Frommelcorso in Vollenhove

VOLLENHOVE - Na het bloemencorso in Vollenhove is vrijdag 14 oktober het Frommelcorso voor basisschoolkinderen in de stad.

Het Frommelcorso is sinds 2014 het kleine broertje van het Corso Vollenhove. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 hebben het hele jaar gewerkt aan een corsowagentje met frommels van crêpepapier. Zij maakten, net als bij Corso Vollenhove, een ontwerp en vormden groepjes. Een feestelijke optocht is om 13.00 uur te zien in De Burght aan de Godfried van Rhenenlaan 2. Een dag later, op zaterdag, zijn de wagentjes van 9.00 tot 12.00 uur in De Burght te bekijken. Ook is er een expositie met kunstwerkjes uit lagere klassen en van de peuterspeelzaal.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.