Volledig scherm

Nacht van de Nacht 2016 op de Sallandse Heuvelrug

HELLENDOORN - IVN Hellendoorn-Nijverdal houdt samen met Staatsbosbeheer en Sterrenwacht Hellendoorn de landelijke activiteit Nacht van de Nacht vanuit Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

Tijdens de Nacht van de Nacht 2016 is het Nieuwe Maan en kan het echt donker zijn op de Sallandse Heuvelrug. Wie de natuur in het donker wil beleven kan op pad met de IVN-gids.Ook sterren kijken door de telescoopkijkers is mogelijk. Vanaf 18.30 uur gaan de deuren van het Buitencentrum open voor aanmelding. Er zijn kindernachtwandelingen en een gewone nachtwandeling.Kijk op www.ivn.nl voor meer informatie.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.